Filmavond in Bar Noord

Filmavond in Bar Noord

Armée des Ombres is een nieuw filmcollectief in Antwerpen dat de deuren van de cinema wijd open wil zetten. We organiseren bijzondere filmvoorstellingen op unieke plekken, en we trappen af met zes filmvertoningen in Bar Noord in Park Spoor Noord. Vanavond de eerste drie, volgende week donderdag de andere drie. Toegang is gratis!

18:00 The ‘Burbs (1989)
Een satanische schaduwcult neemt haar intrek in de sleur van een vredige suburb in Amerika, wat voor de andere bewoners het startschot is voor een oorlog tegen De Ander – waarbij ze hun idylle tot de laatste tand zullen verdedigen. ‘The ‘Burbs’ is een horrorcomedy die bol staat van coldwaresque paranoia, slapstick-gegniffel en wat serieuze ontploffingen, en zo vooral een doldrieste cartooneske karikatuur van de suburban schijnwereld is. Van de regisseur van ‘Gremlins’, die met deze film een vette knipoog maakt naar Hitchcock’s klassieker ‘Rear Window’.
Duur: 101 min.

20:00 Appropriate Behavior (2014)
“Ik kom uit Iran. Weet je wel, dat land waar homo’s gestenigd worden?” verklaart Shirin droog tegen haar vriendin Maxine, op de vraag waarom ze nog niet uit de kast is tegenover haar ouders. Het is kenmerkend voor de frisse toon waarop Shirin, gespeeld door regisseur Desiree Akhavan zelf, thema’s als identiteit en eenzaamheid te lijf gaat in deze levendige Amerikaanse indiefilm. Na haar breuk met Maxine is de Iraans-Amerikaanse Shirin op de dool in het hippe Brooklyn, en blikt ze terug op haar relatie tijdens verschillende escapades. Zelden werd stuurloosheid zo scherp verwoord, en zo grappig.
Duur: 82 min.

22:00 Zidane: a 21st Century Portrait (2006)
Er wordt deze zomer weer massaal voetbal gekeken op grote schermen. Armée des Ombres brengt je nog meer voetbal, maar dan zoals je het nog nooit gezien hebt. Deze film is een bezwerende beeldentrip waarbij je als kijker in de huid kruipt van Zinedine Zidane. Negentig minuten lang volgen we hem met zeventien camera’s, de meester aan het werk, een monument glanzend opgeglimd in zilverpoets van zweet. Naast het fenomenale camerawerk is met name de geluidsband magnifiek, met als rode draad een hallucinante soundtrack van Mogwai.
Duur: 90 min.

  • 5 juli 2018
  • 18:00