Urban Sundayz | TLP

Urban Sundayz | Bar Noord invites TLP

Chille vibes, Spoken word, poetry, dope beats, soulfood and all things urban…

★ 14u -15u :  Poëziebus met Slam Poetry, Spoken Word en Mc’s
★ 
15u -18u : Tommy Milfnikka 

★ 18u – 22u : TLP
★ support : Dj Boat

URBAN SUNDAYZ | ZONDAG 13 AUGUSTUS | 14:00 – 22:00 | GRATIS INKOM

RSVP op FACEBOOK

★ TLP 

TLP / Troubleman hoeft eigenlijk geen introductie.. Deze urban jukebox injecteert de dansvloer met porties volbloed hiphop, r&b, dancehall, trap, afrobeat & meer sexy grooves alike – urban funk van ‘t vat, quoi..  / Urban grooves aan de lopende meter dus! Smeer die booty maar in, flex uw grindin’ muscles & laat de inner funkster los op zondagnamiddag ….

★ Tommy Milfnikka 

What’s in a name? Deze Koning van de Reggae & Dancehall heeft het voorbije decennium als MC bij het legendarische Civalizee Foundation de scene over gans Europa tot in Jamaica mee bepaald. Ondertussen dropt hij zelf de zwoelste schuurfeestjes en is hij als DJ de baas van de booty shake, future bass en de nieuwste generaties dancehall & afrobeat. En dat enkel gewapend met vuile beats, vette bassen en een zonnebril. Twerk ze.

★ POËZIEBUS 

Van 4 tot en met 13 augustus doorkruisen 24 Belgische en Nederlandse podiumdichters de Lage Landen in een rode oldtimer bus. Op deze 10-daagse tournee van Rotterdam naar Antwerpen doen zij in totaal 10 Nederlandse en Belgische steden aan om daar optredens en workshops te geven. Het volledige tourschema is niets minder dan een ode aan de Nederlandse taal en het Nederlandstalig grondgebied: Rotterdam, Leiden, Leeuwarden, Zwolle, Breda, Brussel, Sint-Niklaas, Herentals, Sint-Truiden en Antwerpen.

Tijdens hun tocht hebben de deelnemende dichters als doel de tijdloosheid en veelzijdigheid van de poëzie te vieren met zoveel mogelijk mensen. Alle optredens en workshops zijn dan ook gratis toegankelijk. Inhoudelijk komen zowel poëzieleken als de meer ervaren poëzieliefhebbers volop aan hun trekken. Het resultaat is een kwalitatief hoogwaardige selectie van Nederlandstalige woordkunstenaars, die actief zijn in uiteenlopende circuits. Maatschappijkritische rappers, inspirerende spoken word-artiesten, flitsende slammers en contemplatieve of experimentele dichters: ze zijn allemaal van de partij.

Worden verwacht :

KSIEBRAND 
Oprichter Auw La & Harde Velden, medeoprichter & bestuurslid van Belgische hip hop academie De Stroate, Lettertype van Kortrijk, co-organisator Blaisbattle. Fan van freestylen, open mic’s als hobby, altijd op tjoll. Vanuit de Engelstalige rap in de West-Vlaamse spoken word gerold en ook op slampodia beginnen verschijnen. Sinds 2012 niet meer weg te slaan van hip hop en poëziepodia.

★ KAY SLICE 
MC en vocalist, wie schrijft die blijft en Kay Slice schrijft en slicet. Snijdend door beats, papier en kenmerkend door zijn strakke en melodieuze flows. Door Hijs beschreven als ‘een geheel eigen en fijn geluid’. Kay is onderdeel van de formatie Brandwerk waarmee hij onder andere heeft opgetreden voor de koning. Zijn beeldende teksten ontpoppen zich ook in poetry. Zo was hij onder meer te zien bij Woorden Worden Zinnen en Spraakuhloos.

★ Jooz (Jozua Pentury) 
is een creatieve duizendpoot die momenteel furore maakt als rapper, MC, songwriter en spoken word artiest. Hij werd 25 jaar geleden geboren in Groningen en groeide op in Assen. Jooz is een laatbloeier die pas op 21-jarige leeftijd teksten ging schrijven en rappen. Hij trad onder andere op bij North Sea Jazz Club Amsterdam en op het hoofdpodium van Bevrijdingsfestival Groningen.

★ Martin Beversluis 
(Vlaardingen, 1972) is slamdichter en tot 27 augustus 2017 ook stadsdichter van Tilburg. In het najaar van 2017 verschijnen de gebundelde stadsgedichten van Martin bij uitgeverij Blikvorm.

★ CISSY 
Praat je over Groningen en Spoken Word, dan kom je al snel zangeres, poëet en ‘creative tornado’Cissy tegen. In 2012-2015 zat ze bij Poetry Circle Groningen en in 2013 studeerde ze af aan de Academie voor Popcultuur richting muziek/performance. In 2015/2016 bracht ze enkele singles uit. Geïnspireerd, door communicatie, liefde, maatschappij en activisme verspreidt ze haar woord in 2017.

Website: www.poeziebus.nl
Facebook: https://www.facebook.com/poeziebus
Instagram: www.instagram.com/poeziebus
Twitter: www.twitter.com/poeziebus

  • 13 augustus 2017
  • 14:00